Hallo allemaal,

Mijn naam is Michel. Ik ben inmiddels 31 jaar oud en woon al mijn hele leven met veel plezier in Den Haag. Toen ik jong was had ik een normaal postuur, ik voetbalde af en toe wat, maar deed niet overdreven aan sport. Dat was ook niet nodig, want dik was ik niet, maar ook niet extreem afgetraind. Dat vond ik ook niet erg, daar kon ik zelfs prima mee leven.

Totdat ik 6 jaar terug voor de spiegel stond en moest constateren dat ik echt dik aan het worden was. Ik ging proberen het tij te keren en begon me te verdiepen in allerlei diëten. Het viel me op dat er op het internet een hoop wordt verteld over voeding en gezondheid, maar dat sommige websites en diëten elkaar tegen spreken. Ik gaf niet op, want ik wilde gewoon weer een gezond lichaam hebben.

Ik heb talloze artikelen over voeding gelezen en veel diëten geprobeerd. Ze helpen allemaal niet, of maar op korte termijn. Totdat ik op een dag in aanraking kwam met het Paleo-principe. Ik ben aan het dieet begonnen en wat me opviel is dat het eigenlijk helemaal geen dieet is. Je mag alles eten volgens het Paleo-principe en het is echt ontzettend lekker. Het leukste is nog. Het dieet werkt! Voor het eerst in 6 jaar begon ik af te vallen en kreeg ik mijn oude postuur weer terug.

Doordat ik nog extra ben gaan trainen (ook daar heb ik me in verdiept) is mijn postuur nu gezonder dan ooit en heb ik ook meer energie dan wanneer ook. Vaak vroegen mensen aan mij hoe ik dit gedaan had. Ik vertelde ze over het Paleo-principe en dat het echt werkt. Ik liet ze wat Engelse en Amerikaanse artikelen zien, maar veel van hen vonden dit toch allemaal vaag en lastig.

Zelf ben ik (internet-)ondernemer. Als ondernemer breng ik vraag en aanbod bij elkaar. Ik zie dat er om mij heen veel mensen zijn die echt op een gezonde manier willen afvallen. Die serieus gezonder willen gaan leven. Aan de andere kant zag ik ook dat er geen aanbod was van een dieet dat mensen echt helpt om hun doelen op lange termijn te behalen. Daarom heb ik besloten dat aanbod zelf te creëren door al mijn kennis over het Paleo-principe te bundelen in het boek dat ik zelf geschreven heb “Ik eet Paleo”.